Այս մարդկանց կտրականապես չի թույլատրվում ուտել ծիրան. Այս մասին դուք հաստատ պետք է իմանաք

Էնդոկրինոլոգները և սննդաբանները ամռան այս եղանակներին առավել ակտիվ են լինում: Դա պայմանավորված է նրանով, որ բազմազան բանջարեղենների և մրգերի հետ միասին մենք ավելի հաճախ կորցնում ենք մեր չափի զգացողությունը, և մոռանում չի կարելիների մասին:

Երբևէ մտածել եք՝ կարելի՞ է ուտել ծիրան, թե ոչ:

«Դուք չեք կարող ծիրան ուտել դատարկ ստամոքսին: Դա կարող է հանգեցնել մարսողական համակարգի խնդիրների, հատկապես երբ ախտորոշվում է գաստրիտով (նույնիսկ ռեմիսիայում), խոցեր, աղիքային դյուրագրգիռ համախտանիշ, պանկրեատիտ: Եթե ունեք այդ հիվանդությունների սրացում, ավելի լավ է հրաժարվեք ծիրանից », -խորհուրդ են տալիս սննդաբանները:

Ծիրանը պարունակում են կիտրոնաթթու և խնձորաթթուներ, ուստի պտուղը կարող է գրգռել լորձաթաղանթները և առաջացնել այրոց: Մասնագետի խոսքով ՝ նույնիսկ բացարձակ առողջ մարդկանց մոտ ծիրանը կարող է լուծ կամ խմորում առաջացնել, իսկ եթե դրանցից շատ ուտեք, ապա թուլացնող ազդեցություն կլինի: Այս առումով դիետոլոգը խորհուրդ է տվել օրական օգտագործել առավելագույնը 200-300 գրամ միրգ:

Ծիրանը ունի մի շարք օգտակար հատկություններ: Հայկական ծիրանը, ոչ միայն համով է տարբերվում այլ ծիրաններից, այլ նաև իր յուրահատուկ գույնով: Այս յուրահատուկ մրգի գույնը ո՛չ դեղին է, ո՛չ նարնջագույն: Այն ունի հենց ծիրանագույն երանգ: Գույնի անունը ծագել է հենց ծիրանի անվանումից:

Ծիրանի է կոչվել նաև այն տոնական հագուստը, որը կրել են հայ թագավորներն ու թագուհիները, քանի որ այն նույնպես ուներ ծիրանագույն երանգ:

Ահա այսպիսի հետաքրքիր միրգ է ծիրանը:

Facebook Comments
Գնահատականը
( 2 оценки, среднее 5 из 5 )
ՉՄՈՌԱՆԱՔ ԿԻՍՎԵԼ ԸՆԿԵՐՆԵՐԻ ՀԵՏ
Arm Post