Զատիկի սեղանի անբաժանելի մասն են կազմում կուլիչները: Խանութից կարող եք գնել բազմապիսի տեսականի, սակայն սեփական ձեռքերով պատրաստածը էլ ավելի համեղ է լինում:
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ.
- 100 միլ գոլ կաթ,
- 200 գրամ շաքարավազ,
- 7 գրամ դրոժ,
- 3 հատ ձու,
- 200 գրամ թթվասեր,
- 80 գրամ կարագ,
- 600 գրամ մաղած ալյուր,
- հեղուկ վանիլ 7 գաթիլ,
- մի քիչ աղ,
- 1 հատ նարինջի կեղև քերիչով անցկացրած,
- 3 գդալ լուծված զաֆրան,1 թեյի գդալ հիլ,
- 1 բաժակ եփած նարինջի կեղև,
Պատրաստման եղանակը.
Գոլ կաթի մեջ լուծել դրոժը,3 գդալ ալյուր ,1 գդալ շաքարավազի հետ խառնել և ծածկել թողնել 20 րոպե, առանձին խառնել ձուն շաքարավազի հետ և ավելացնել վանիլ, աղ, կարագ լավ հարել փքուն զանգված կստացվի և ավելացնել զաֆրան, թթվասեր , քեռած նարինջի կեղև և խարնել, ստացված զանգվածի մեջ լցնել խմորիչով խառնորդը և հարել և քիչ — քիչ ավելացնել ալյուր ու ձեռքերով լավ խառնել, ծածկել խմորը թողնել 1 ժամ տաք տեղ, հետո սեղանին ալյուր շաղ տալ և խմոր հունձել և ավելածնել նարինջի եփած կեղև, հիլ և հունձել, տղավորել ֆորմաի մեջ 1 ժամ երես ծածկել և տաք տեղ դնել: Թխել 180 աստիճան , 45 րոպե, և վրայի մասը պատրաստի մարցիպան բացել գրտնակով և զարդարել: