Ինչու պետք չէ կարտոֆիլը եռացնելուց հետո կաթսայից ջուր թափել. Չափազանց օգտակար խորհուրդ

Խոհարարական առաջադեմ մասնագետները կարտոֆիլը եռացնելուց հետո կաթսայում մնացած ջուրն անվանում են «կարտոֆիլի ջուր»: Շատերի համար այս անունը շատ ախորժելի չի թվում, բայց կարտոֆիլի ջուրն իրականում զարմանալի է:

Այն օգտակար է և բազմակողմանի: Այն կարող է օգտագործվել որպես խտացուցիչ, ավելացվել է ճաշատեսակների մեջ՝ համը ավելացնելու համար, և նույնիսկ օգտագործվել պարտեզում՝ հողը սննդարար նյութերով հագեցնելու համար:

Կարտոֆիլի ջուրը պարզապես կարտոֆիլը եռացնելուց հետո կաթսայում մնացած ջուրն է: Այն օսլա է և ավելի խիտ, քան սովորական ջուրը, և կարտոֆիլի փոքր կտորներ լողում են դրա մեջ: Կան շատ բաներ, որոնց համար կարող եք օգտագործել կարտոֆիլի ջուր, այնպես որ հաջորդ անգամ երկու անգամ մտածեք, նախքան այն թափելը:

Ջրի հետ խառնված կարտոֆիլի օսլան նման է կաթի կամ ալյուրի հետ խառնված ջրի համադրությանը: Այն գործում է որպես խտացուցիչ, սննդանյութեր է ավելացնում այլ ուտեստներին և ուժեղացնում է խմորի համն ու կառուցվածքը:

Եթե ​​600 գ կարտոֆիլ եփվի 600 մլ ջրի մեջ, ապա 100 գրամ հեղուկի մեջ մենք ստանում ենք հետևյալ արդյունքները.

  • Կալորիական պարունակություն `37 կկալ
  • Սպիտակուցներ — 1 գ
  • Ճարպ — 0.2 գ
  • Ածխաջրեր — 7,8 գ
  • Մանրաթել — 0,7 գ
  • Ջուր — 90 գ
  • Վիտամին B1, թիամին՝ առաջարկվող ամենօրյա ընդունման (RDI) 5,5% -ը:

  • Վիտամին B6, պիրիդոկին՝ 7,7%
  • Վիտամին C, ասկորբինաթթու ՝ 7,9%
  • Կալիում — 9,9%
  • Կոբալտ — 26%
  • Քրոմ — 10%

Ահա և վերջ: Այժմ նույն կարծիքին եք, որ պետք է թափել կարտոդիլի ջուրը: Վստահ ենք, որ հաջորդ անգամ միանշանակ այն կօգտագործեք:

Facebook Comments
Գնահատականը
( Пока оценок нет )
ՉՄՈՌԱՆԱՔ ԿԻՍՎԵԼ ԸՆԿԵՐՆԵՐԻ ՀԵՏ
Arm Post