Տորթ «Կարամելլո»․ Բոլորովին նոր տորթ, նոր բաղադրատոմսով, որը шրժե փորձել

Ցրտաշունչ եղանակներին մեկ բաժակ թեյի հետ համտեսելու համար ամենահարմար տարբերակը «Կարամելլո» տորթն է։ Այն շատ նուրբ է, համեղ և բոլորովին նոր բաղադրատոմս է։

ԻՆչ է անհրաժեշտ․

Խմոր
  • 5ձու
  • 1,5բ շ/զ,
  • 1/2կաթ,
  • 15գ փխրեցուցիչ,
  • 50գ կարագ ,
  • 2ճ գ մեղր
  • 0,5թ գ կոնյակ ,ալյուր ,որ դառնա փափուկ չկպչող խմոր։
Բաժանել 8 հավասար գնդերի
Դնել սառնարան 2-3ժ
Կրեմի պատրաստման եղանակը․
կաթ 200գ ,Իրիս կոնֆետ 300գ
300գ կարագ
150գ օսլա+10ճկաթ
Կարամելի պատրաստման եղանակը․
200գ Իրիս կոնֆետ 3ճ կաթ
200գ , գետնանուշ
Պատրաստում ենք տորթը․
Ձուն հարել ավելացնում ենք շաքարավազը,որից հետո կարագը,մեղրը ,կաթը,եփում և լցնում ենք մյուս զանգվածին,լցնել կոնյակը վերջում փխրեցուցիչը խառնել ալյուրի հետ և հունցել թույլ խմոր։
Կրեմ համար՝ իրիս կոնֆետը լցնել կաթի մեջ,դնել կրակին ,որ հալվի,օսլան կաթի հետ խառնել և լցնել մյուս զանգվածին և մարմանդ կրակով եփել մինչև պնդանալը։Կարագը հարել 150գ շաքարի փոշիով ,քիչ քիչ ավելացնելով կրեմը։
Կարամել-ջրային գոլորշու վրա հալեցնել իրիսը և կաթը գոլ վիճակում լցնել տորթի վրա թողնել սառչի կողքերը զարդարել մանրացրած գետնանուշով։ Ահա և վերջ։ Ստացվում է անչափ համեղ խմորեղեն, որի համը հաստատ կզարմացնի ձեզ;։
Facebook Comments
Գնահատականը
( Пока оценок нет )
ՉՄՈՌԱՆԱՔ ԿԻՍՎԵԼ ԸՆԿԵՐՆԵՐԻ ՀԵՏ
Arm Post